Uși industriale rapide pentru medii cu risc de explozii

  Uși industriale rapide pentru medii cu risc de explozii

  În mediul industrial, riscul de accidente poate fi destul de mare, mai ales în cazul intreprinderilor care manipulează materiale sau compuși inflamabili, gaze sau substanțe explozibile. Incendiile și exploziile sunt printre cele mai distructive accidente de lucru iar siguranța la explozii este un domeniu care implică un grad ridicat de risc. Aceste tipuri de uși se folosesc pentru închiderea-deschiderea rafinăriilor, uzinelor chimice, depozitelor de muniție, spațiilor cu emisii de gaz permanente etc.

  De aceea, alegerea unor uși industriale rapide pentru medii cu risc de explozii se face în funcție de specificul activității noastre, de tipul materialelor inflamabile folosite și de gradul de risc pe care acestea le implică.

  Există mai multe substanțe, amestecuri și gaze cu potențial inflamabil. Ele pot fi grupate în:

  • Gaze combustibile
  • Prafuri combustibile
  • Pulberi metalice combustibile
  • Lichide inflamabile

  Ușile industriale rapide pentru medii cu risc de explozii, denumite și uși antiex, uși ATEX sau uși antiscânteie trebuie să respecte normativele în vigoare privind mediile cu prafuri și gaze inflamabile și sunt fabricate și testate în condiții stricte.

  În funcție de cerințele unice ale fiecărui mediu industrial, clientul poate alege uși cu proprietăți suplimentare, cum ar fi rezistența la foc sau retenția lichidelor.

  usa de garaj cu glisare laterala

  Gama Almadoor de uși industriale rapide pentru medii cu risc de explozii – tot ce trebuie să știi

  • Toate produsele din oferta noastră respectă standardele de siguranță la explozii impuse de Uniunea Europeană și de instituțiile autorizate în domeniu, dar și legile în vigoare privind protecția antifoc și antiscânteie – ele au trecut testele de calitate privind rezistența la foc sau exploatarea mecanică
  • Sisteme de siguranță – ușile antiexplozie din oferta noastră sunt dotate cu mecanisme de deschidere manuală de urgență în cazul căderilor de tensiune, sistem de fotocelule, bare de protecție etc.
  • Nu există riscuri la accesul pietonal sau transportul materialelor - ușile antiexplozie sunt rezistente și nu produc scântei în cazul contactului accidental cu utilaje, indiferent de materialul din care sunt confecționate acestea.  În plus, ele facilitează tranzitul pietonal
  • Manevrabilitate crescută – ușile pot fi acționate atât din interior, cât și din exterior
  • Adaptabilitate la domenii cu grade diferite de risc – în funcție de modelul ales, ușile industriale rapide pentru medii cu risc de explozii fac față provocărilor impuse de industria chimică, farmaceutică, alimentară sau metalurgică
  • Furnizori prestigioși – toate produsele din oferta noastră de uși industriale rapide pentru medii cu risc de explozii sunt realizate de furnizori recunoscuți în industrie – Sommer, HSL.ro.
  • Ofertă variată – ușile industriale rapide pentru medii cu risc de explozii din gama noastră sunt disponibile în mai multe modele – secționale, tip rulou etc.

  Tipul de ușă ATEX potrivit se specifică în proiectul tehnic în funcție de tipul gazelor și a altor substanțe folosite (hidrogen, metan, clor, alcool etc.) și de clasa de temperatură generată (T1 – T6).

  Dacă nu ești sigur ce tip de ușă industrială rapidă pentru medii cu risc de explozii să alegi pentru unitatea ta, contactează un reprezentant Almadoor! Îți stăm la dispoziție cu sfaturi avizate, servicii de consultanță, transport la domiciliu, montaj profesionist și mentenanță în fiecare zi!

  Nu ezita – lasă-ne un mesaj oricând!

  Uși de garaj industriale secționale

  Nu ezitati sa ne scrieti!

  Form by ChronoForms - ChronoEngine.com
  Image
  Partenerul tău de încredere

  LINKURI

  CONTACT

  Almadoor_system_Logo.png